Foto: Bildbyrån

Samtliga tolv damlag har spelat fotboll under tisdagen. Efter matcherna avgjordes vilka åtta lag som är klara för kvartsfinal och vilka fyra som får lämna de Olympiska Spelen redan nu.

Grupp E:

Chile – Japan 0-1

Kanada – Storbritannien 1-1

Storbritannien vinner Grupp E efter att man lyckades med att kvittera sent mot Kanada. Kanadensarna får nu tuffast möjliga motstånd i Brasilien i kvartsfinal, dit man går som tvåa i gruppen.

Japan besegrade Chile och befäste sin tredjeplats i gruppen vilket innebär att man nu ställs mot Sverige i kvartsfinal. Chile är ute ur OS-turneringen.

Grupp F:

Kina – Nederländerna 2-8

Zambia – Brasilien 0-1

Nederländerna krossade Kina fullständigt och gjorde en drös med mål. I och med segern gick de orangea vidare som gruppetta från Grupp F och ställs därmed mot USA i kvartsfinal. Kina å sin sida är utslaget ur OS.

Pia Sundhages Brasilien besegrade Zambia och tar sig därmed vidare som grupptvåa och ställs mot Kanada i kvartsfinal. Zambia lämnar Japan med en poäng i bagaget.

Grupp G:

Sverige – Nya Zeeland 2-0

Australien – USA 0-0

Sverige lyckades med en nykomponerad startelva att besegra Nya Zeeland på ett bekvämt sätt med 2-0. Nya Zeeland är ute ur OS och Sverige avancerar till kvartsfinal som gruppetta efter tre raka segrar.

Australien och USA spelade i sin tur oavgjort efter en mållös tillställning. USA kniper andraplatsen efter att man har en bättre målskillnad, Australien i sin tur avancerar också till kvartsfinal som en av två bästa grupptreor.


Atletico Madrid - Borussia Dortmund