Foto: Bildbyrån

Brasilien vinner OS-guldet i herrarnas turnering. Efter att Malcom avgjorde finalen i förlängningens andra kvart så besegrade Brasilien Spanien med 2-1 och tog därmed sitt andra raka OS-guld.

Under lördagen spelades OS-finalen för herrar mellan Brasilien och Spanien. Brasilien gick till slut segrande ur striden efter att man avgjorde matchen i förlängningen.

Brasilien var det lag som tog ledningen i matchen under den första halvleken. Richarlison hade möjlighet på straff i matchminut 38 men missade men dryg sju minuter senare så tog Brasilien ledningen genom Matheus Cunha istället. Därmed hade man ledningen med 1-0 i paus.

I den andra halvleken kvitterade sedan Spanien genom Real Sociedad-stjärnan Mikel Oyarzabal. Yttern fick på en fin vänsterträff för att överlista Brasiliens målvakt och kvittera till 1-1.

Matchen slutade sedan 1-1 efter ordinarie matchtid och precis som i damernas final under gårdagen så gick matchen till förlängning. Men sedan skulle likheterna med Sveriges OS-final att sluta. För istället för straffläggning i OS-finalen så avgjorde Brasilien i den andra förlängningskvarten.

Spaniens lagkapten Jesus Vallejo förlorade en duell mot Brasiliens Malcom på Brasiliens vänsterkant, den sistnämnde placerade sedan in 2-1 bakom Unai Simon i det spanska målet och brassarna var i ledning.

Efter ledningsmålet så försökte Spanien att hitta en forcering mot slutminuterna, men utan framgång. Brasilien var stabilare och bättre över 120 minuter och tar välförtjänt OS-guldet 2021. Segern innebär att Brasilien vinner OS-turneringen för andra gången i rad, då man tog hem guldet under hemma-OS 2016.


Borussia Dortmund - Real Madrid