Foto: Linus Hallsénius/discovery+

Det är nu bara dryga månaden kvar tills Olympiska Sommarspelen drar igång. För oss svenska supportrar kommer det hela går att följa i Discoverys kanaler och nu har tv-huset presenterat de personer som kommer att figurera i tv-rutan i samband med detta.

Det är många välkända ansikten som kommer ge sina tankar och reflektioner i samband med att atleterna gör upp om de totalt 339 guldmedaljerna. Bland annat kommer Jessica Almenäs synas med ett eget magasin varje kväll, där man disskuterar vad dom hänt under dagen och vad som komma skall. OS-kväll med Almenäs kommer vajer kväll att gästas av sportjournalisten Patrick Ekwall. Karin Frick och Jonas Karlsson leder tittarna i OS-studion hela dagarna med hjälp av reportrarna Isabel Boltenstern och Per Nyberg.

– Vi är otroligt stolta över att kunna presentera en eminent laguppställning av kommentatorer och experter under sommarens olympiska spel i Tokyo. Genom att anlita experter som själva tävlat i det yttersta toppskiktet hoppas vi kunna förmedla känslan av att vara på plats och hur det är att leva och andas årets största sportevenemang, säger John Witt, projektledare för OS på Discovery Networks Sweden.

Men ska man titta specifikt på bevakningen av fotbollen återfinns flera namn. Jonas Dahlquist finns med som reporter samtidigt som Petra Svensson kommenterar det som sker på planen. Till sin hjälp har de även experterna Irma Helin, Jens Fjellström, Lisa Dahlkvist och Emelie Ölander.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid