Mexiko och Polen spelade en mållös match till 0-0 i Doha. Detta efter att Robert Lewandowski missat straff för Polen i början av andra halvlek.

Under tisdagskvällen spelade Mexiko mot Polen i Grupp C, en grupp som fick se Saudiarabien besegra Argentina under förmiddagen. Matchen mellan Mexiko och Polen ansågs väldigt jämn och oviss på förhand. Något som visade sig i första halvlek där de båda lagen kände på varandra en aning och spelade jämnt. Mexiko skapade ett par rejäla farligheter i mitten på halvleken men utan resultat. Den första halvleken var relativt chansfattig med ett bollhållande Mexiko och ett kompakt Polen i försvarsspelet.

Tio minuter in i andra halvlek bröts det mållösa läget i matchen. Mexikos rutinerade mittback Hector Moreno rev ner den polska stjärnan Robert Lewandowski i straffområdet och efter närmare VAR-granskning pekade domaren på straffpunkten. Lewandowski tog själv hand om straffen men Barcelona-stjärnan missade, eller rättare sagt Guillermo Ochoa räddade ett polskt mål.

Polen steppade upp i den andra halvleken jämfört med den första, där Mexiko styrde matchbilden. Ett lite mer aggressivt Polen spelade i andra halvlek. Polackerna hade också den stora chansen att bryta dödläget och göra mål genom Lewandowskis straff. Några mål skulle det dock inte bli i denna match. Mexiko mot Polen slutade mållöst till 0-0 vilket innebär att Saudiarabien har förstaplatsen i Grupp C efter den första omgången.


Atletico Madrid - Borussia Dortmund