Wales och USA spelade oavgjort i den andra matchdagens sista drabbning. Timothy Weah blev amerikansk målskytt innan Gareth Bale kvitterade sent för Wales med en straffspark till 1-1.

Måndagens sista VM-match spelades emellan USA och Wales för att avsluta den andra matchdagen i Qatar. En match som båda på förhand beskrev som en ”måstematch” i en grupp där Iran och England återfinns.

USA satte fart direkt i matchen och redan efter tio minuter skapade USA två farliga chanser via först ett inlägg som styrde på walesisk spelare och sedan med en nick från nära håll genom Josh Sargent. Ett aggressivt USA ådrog sig dessutom ett par tidiga gula kort och satte an tonen i matchen även på det sättet.

Matchen blev något mer tillknäppt men dödläget bröts efter 35 minuter. Stjärnan Christian Pulisic bröt igenom och slog en djupledsboll till Timothy Weah som satte dit 1-0 för USA. Weah är för övrigt son till Liberias president tillika fotbollslegendaren George Weah och gjorde sitt första VM-mål i karriären.

USA kontrollerade den första halvleken och gick in i halvtidspaus med ledningen 1-0, fullt rättvist.

Andra halvlek

Wales gjorde ett par förändringar i paus med bland annat bjässen Kieffer Moore in på topp. Det gjorde att Wales kunde spela en lite tyngre fotboll med fler inlägg in centralt, något som gav walesarna några farliga situationer inledningsvis i andra halvlek. Fasta situationer blev också ett starkt vapen för Wales i andra halvlek. Den största chansen kom genom en nick från Tottenham-backen Ben Davies i den 65:e minuten, men utan resultat på måltavlan.

Wales fortsatte att forcera på ett bra sätt under halvleken och tog kontrollen över densamma. Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid pekade den qatariske domaren på straffpunkten efter att Gareth Bale blivit fälld i straffområdet. Wales guldgosse och lagkapten Bale tog själv hand om straffsparken och gjorde inga misstag. Stjärnan dunkade dit straffen till 1-1 framför tusentals tillresta fans.

Avslutningen, med hela nio tilläggsminuter, blev relativt chansfattig. Inget av lagen var säkerligen nöjda med oavgjort men energin avtog hos både USA och Wales. Efter 90 minuter gick att konstatera ett oavgjort resultat till 1-1. Ett resultat som var rättvist sett till matchbilden. I första halvlek var USA bäst och den andra halvleken tillhörde till mångt och mycket Wales.


Borussia Dortmund - Real Madrid