Jättarna Tyskland och Spanien kunde inte skiljas åt i helgens sista match. Matchen slutade 1-1 efter två mål i andra halvlek. Alvaro Morata gav Spanien ledningen innan Niclas Füllkrug kvitterade för Tyskland med drygt tio minuter kvar av matchen.

Under söndagskvällen avslutades VM-helgen med en riktig toppmatch emellan Spanien och Tyskland. Ländernas förutsättningar inför mötet var olika där Spanien kom från en storkross mot Costa Rica (7-0) medan Tyskland förlorade mot Japan (1-2).

Förväntningarna var enorma på matchen mellan de två tungviktarna och de flesta förväntningar skulle infrias. Matchen började i ett rasande tempo där lagen hade ett par chanser vardera. Dani Olmo sköt ett skott via Manuel Neuer i ribban bara efter sju minuter bland annat. Den första halvleken var temporik mellan de bollskickliga lagen. Spaniens offensiva trio i Olmo, Asensio och Torres visade styrka i anfallsväg när man skapade ett par farligheter. I den 40:e minuten var det dock Tyskland som fick nätet att rassla först när Antonio Rüdiger nickade in bollen efter en frispark. Rüdiger och hans lagkamrater firade vilt men domaren fick instruktioner från VAR-rummet att målet skulle dömas bort på grund av en knapp offside.

Den första halvleken slutade mållöst efter en härlig och kvalitativ halvlek. Tyskland var aggressiva i försvarsspelet och lät inte Spanien få igång sin spelrytm tillräckligt för att skapa allt för många chanser.

Andra halvlek

I andra halvlek fortsatte Spanien med ett relativt högt bollinnehav och Tyskland pressade högt. Efter tio minuter höll det på att straffa sig för Spanien då man tappade boll i eget straffområde och gav Ilkay Gündogan ett skottläge som den spanska målvakten Unai Simon tvingades göra en fin räddning på.

Kvarten in på andra halvlek tog Spanien ledningen i matchen. Den nyss inbytte Alvaro Morata, som var så kritiserad under EM i fjol, förvaltade Jordi Albas låga inlägg och stötte dit 1-0 för spanjorerna. Ett fantastiskt fint anfall från Spaniens sida som ledde till ett viktigt ledningsmål.

Efter det spanska ledningsmålet gjorde Tysklands förbundskapten Hansi Flick tre byten. In kom Lukas Klostermann, Leroy Sané och Niclas Füllkrug. Tyskland fick ett drömläge tätt inpå byten när supertalangen Jamal Musialas skott räddades av Unai Simon. De tyska bytena skulle till slut bära frukt. Werder Bremen-anfallaren Niclas Füllkrug fullkomligt bombade in kvitteringsmålet till 1-1 och förbättrade spänningen i matchen med tio minuter kvar av ordinarie matchtid.

Sex minuters tilläggstid adderades till den ordinarie matchtiden. Under tilläggstiden var det Spanien som gick för tvåan inledningsvis. Efter halva tilläggstiden började Tyskland komma in i det och en hörna men utan resultat och minuter senare näst intill ett friläge för Leroy Sané som dock kom lite ur läge utan att hitta ett avslut. Det blev dock inget segermål för något av lagen.

Matchen slutade 1-1 och de båda lagen har nu hyfsat goda förutsättningar inför den sista gruppspelsomgången. Spanien leder Grupp E på fyra inspelade poäng, bakom jagar Japan och Costa Rica med tre poäng vardera. Tyskland ligger i detta nu sist med en poäng men möter i sista omgången Costa Rica, en match som Tyskland måste och bör vinna. Spanien ska i sin tur ställas mot Japan i den sista omgången. Situationen i gruppen bäddar för en rysare i den sista omgången som spelas på torsdag.