Trots världens starkt riktade kritik mot Qatar som VM-arrangör så är nationen själva mer än nöjda med det pågående mästerskapet. Nu siktar landet in sig på att återigen få stå som värd för en av världens största idrottsevenemang.

Siktet ställs nu in på Olympiska spelen sommaren 2036, där den infrastruktur som byggts upp inför VM ska kunna användas på nytt. Däremot finns det en mängd saker som står emot nationen till att bli valda, trots att man nu byggt upp hela städer för att kunna välkomna världen.

Sommaren 2019 hölls friidrotts-VM i landet, där ett stort antal atleter tvingades bryta på grund av den extrema hettan. Detta trots att tävlingar hölls under natten. Under VM har man nu istället flyttat mästerskapet till vinterhalvåret för att undkomma de värsta temperaturerna.

Men enligt Sportbladet så ska landet nu hittat en lösning på det hela. Detta genom att hålla långdistanstävlingarna på luftkonditionerade banor. Redan nu finns en joggingbana som är fullt luftkonditionerad i Doha som ska fungera som ett bevis på att landet har den teknik som behövs.

Det här är inte första gången som Qatar ansöker om att få arrangera sommar-OS. Redan inför 2016 och 2020 års upplagor fanns landet med och visade intresse, men båda gångerna ratade deras bud av IOK redan innan den officiella omröstningen. Det står redan nu klart att landet kommer arrangera Asiatiska spelen år 2030, precis som de gjorde 2006.


Borussia Dortmund - Real Madrid