För de som minns VM 2011 i Tyskland så vet nog många att vi har mycket att se fram emot vid söndagens final som blir en repris av förra mästerskapets avslutande match. Efter de senaste dagarnas semifinaler står det nämligen klart att USA och Japan kommer möta varandra inför fulla läktare på BC Place Stadium i Vancouver på söndag.

USA tog sig under tisdagen vidare till final efter att ha besegrat Tyskland med 2-0. Bägge målen kom under den andra halvleken och sattes då av Carli Lloyd och Kelley O Hara. det första målet kom via en straff och även Tyskland hade under samma del av matchen chans på mål på liknande sätt. Dock lyckades inte Celia Sasic ta bollen förbi Jill Ellis i det amerikanska målet.

Efter gårdagens match så fick då USA sällskap av Japan i finalen som vann sin semifinal mot England. Slutresultatet i matchen blev 2-1 efter att England på förlängningstid gjort självmål och givit finalplatsen till Japan. Även i denna match kom mål via straffar, där både Englands Fara Williams och Japans Aya Miyama kunde sätta bollen i mål.

Finalen från förra mästerskapet blev en rysare som efter förlängning togs till straffar. Här vann slutligen Japan det hela med 3-1 i straffar. Finalen spelas klockan 01:00 svensk tid natten till måndagen och går att se i TV4. Bronsmatchen mellan Tyskland och England spelas i sin tur klockan 22:00 svenskt tid på lördag.


Borussia Dortmund - Real Madrid