Under helgen halverades lagen i dam-VM ytterligare och kvar står nu endast fyra nationer som ska göra upp om platserna i den stora finalen på söndag. Nationerna som det gäller är USA, Tyskland, Japan och England som alla tog sig vidare genom att slå ut sina motstånd i kvartsfinalerna.

Dagens semifinal spelas mellan USA och Tyskland, som är de två lag som tagit hem allra flest VM-medaljer under åren. I år gick bägge lagen ur gruppspelen som gruppvinnare med två vinster och ett oavgjort resultat. Senaste gången som USA och Tyskland möttes i dam-VM sammanhang var 2003, då de även denna gång möttes i semifinalen. Mötet slutade 3-0 till Tyskland, som därefter gick och vann hela turneringen.

Morgondagens semifinal spelas sedan mellan Japan och England. Detta är första gången som England tagit sig hela vägen till semifinal och Japan i sin tur har med sig en guldmedalj från mästerskapet 2011. Japan och England ställdes mot varandra under VM 2011 i en gruppspelsmatch som vanns av England. Även under VM 2007 spelade de i samma grupp och mötet där blev oavgjort.

Eftersom båda finallagen från förra mästerskapet finns med i semifinalerna så kan vi kanske få se en repris på den tidigare finalen på söndag. Bägge semifinalerna samt brons- och finalmatchen visas på TV4.