Foto: Wikimedia

Årets VM-semifinaler står nu för dörren och det är är som det avgörs vilka lag som går till den stora finalen och vilka som istället får kämpa om bronset. Vi har valt att ladda upp genom att titta tillbaka på de två semifinaler som spelades för fyra år sedan då turneringen avgjordes i Kanada.

Semifinal 2015: USA-Tyskland

I den första semifinalen möttes de tidigare silvermedaljörerna USA och de regerande Europamästarna Tyskland. Mötet skedde i Montreal och först i den 69:e minuten kom det första målet efter att Carli Lloyd satt en mycket viktig straff. Lloyd var även involverad i det andra och avgörande målet då hon spelade fram bollen till mål där Kelley Ohara kunde få till den sista, viktiga stöten in i nätet.


Video: Youtube

Semifinal 2015: Japan-England

Det andra mötet skedde mellan Japan och England och blev betydligt mer spännande än den första semifinalen. Det stod länge 1-1 i mötet fram tills att engelska backen Laura Bassett sparkade Japan till VM-final efter ett självmål i matchens slutskede. 35-åringen fick ta en del kritik efter matchen, men även ett enormt stöd från andra spelare i fotbollsvärlden.


Video: Youtube

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid