Inför helgens kvartsfinaler återstår nu endast åtta lag kvar i VM 2014 som ska göra upp om platserna i semifinalerna som i sin tur kan ta lagen vidare till final. Vilka lag som möter varandra vet vi redan och därför har vi kikat tillbaka i VM-historian för att se hur det gick senast dessa lag mötte varandra i världsmästerskapet.

Frankrike och Tyskland (dåvarande Västtyskland) möttes senast i VM 1986 som spelades i Mexiko. Bägge lagen hade tagit sig vidare till slutspelet via en andraplats i sina grupper och tog sig till semifinal efter straffar mot Brasilien och Mexiko. Andreas Brehme och Rudi Väller gjorde varsitt mål för Västtyskland som då vann matchen. Frankrike tog sedan hem bronset mot Belgien, medan Västtyskland besegrades av Argentina i finalen.

Brasilien och Colombia är två sydamerikanska lag som aldrig mötts tidigare i VM-sammanhang.

Argentina och Belgien spelade likt Frankrike och Tyskland semifinal mot varandra under VM 1986. Belgiens placering var för många en riktig skräll och än idag är det deras bästa placering någonsin. Argentina vann dock semifinalen och tog sig hela vägen till final och guld efter två mål gjorda av Maradona.

Holland och Costa Rica spelar på olika kontinenter och har inte mötts under VM-kval. Men inte heller under själva mästerskapet har vi fått se dessa lag ihop på plan. Under VM 1990 hade lagen chans att kunna mötas i en kvartsfinal, men bägge lagen förlorade sina åttondelsfinaler och åkte då ut ur mästerskapet.

Splashbild
Källa: Bildbyrån