Foto: Bildbyrån

En månad har gått sedan VM startade och nu är det äntligen dags att göra upp om guldet. Regerande mästarna USA möter EM-mästarna Nederländerna i final. Även om Nederländerna under lång tid spelade bra, så orkade de inte hålla emot USA. Helt rättvist vinner USA med 2-0 och kniper guldet.

Jag trodde att USA skulle starta finalen på samma sätt som de gjort alla matcher, pressa direkt och satsa på att göra mål innan 12 minuter är spelade. Förutom den första minuten så har USA sett mest statiska, de har kontroll på bollen men Nederländerna ser till att inga farligheter skapas.

Det dröjer till efter 35 spelade minuter innan USA kom igång ordentligt och producerar chanser. Men även Nederländerna har haft några möjligheter. I övrigt en ganska händelselös halvlek som slutar 0-0.

Även 2:a halvlek börjar ganska försiktigt, det händer inte så mycket. Inte förrän efter en kvart spelad då en situation kontrolleras i VAR och det döms straff till USA. En straff som Rapinoe kyligt sätter och USA leder nu med 1-0.

Kamp på mittfältet där USA är den som vinner bollen och når Lavelle. Lavelle kliver fram en bra bit med boll och sedan placerar ett hårt skott på höger sida och nu leder USA med 2-0.

Nederländerna pressar på och lämnar en del ytor bakåt. Men USA försvarar sig bra och släpper till väldigt lite.

Stort grattis på guldet USA och grattis Nederländerna till silvret, ni har båda kämpat bra i detta mästerskap.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid