Foto: Bildbyrån

Regerande EM-mästarna Nederländerna mot Sverige i semifinal 2. Efter imponerande vinster mot både Kanada och Tyskland så hade hoppet om en final tänts hos det svenska folket. Det började väldigt lovande, men orken tog slut för Sverige och Nederländerna kunde sätta 1-0 i första förläningskvarten och därmed vinna semifinalen.

En ganska lugn start på semifinalen, till skillnad från England-USA som hade en rivig start. Lagen är lite avvaktande och ”känner” på varandra såhär i matchinledningen.

Sverige får en fin chans i 14:e minuten då tre spelare kommer med i anfall mot 3 nederländska försvarare. Men målvakten räddar Blackstenius skott och tar den lilla retur som blir. Det är Sverige som startar matchen något bättre än Nederländerna.

Samtidigt så visar Nederländerna att de är farliga när de får kontroll på bollen och kan börja jobba sig framåt. Trots bra spel från Sverige så slutar 1:a halvlek 0-0.

Matchens bästa målchansen kommer i 56:e minuten där Nilla Ficher skjuter längs marken och målvakten får en hand på den och sedan i stolpen. Två svenskor var där för returen, men bollen går åt ett annat håll.

Ju längre in i 2:a halvlek som vi kommer så tar Nederländerna mer över spelet. De kommer inte riktigt till de vassa avsluten, men de etablerar tryck på Sveriges planhalva. Sverige har blivit tröttare och orkar inte hålla samma press och därmed har Nederländerna lite mer tid och utrymme att etablera sitt spel.

Men även Nederländerna ser väldigt trötta ut och det är ett mer avslaget spel från båda lagen. Även 2:a halvlek slutar 0-0 och nu väntar förlängning.

I 99:e matchminuten hittar en passning fram till Jackie Groenen som kommer mellan de svenska backarna och sätter en skott i vänstra stolpen och Nederländerna leder nu med 1-0.

Sverige försöker att öka trycket på Nederländerna, men lyckas inte med detta. Matchen slutar 1-0 till Nederländerna som möter USA på söndag. Sverige kommer att spela bronsmatch på lördag kl 17 där man möter England.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
[email protected]
079-3395109

>> Läs mer om mig här