FIFA vill se 48 lag i VM 2022

//FIFA vill se 48 lag i VM 2022

FIFA vill se 48 lag i VM 2022

Foto: Wikimedia

Det har sedan tidigare stått klart att VM 2026, som hålls i USA, Kanada och Mexiko kommer att utökas med antalet deltagande nationer från dagens 32 till 48. Fifa-ordföranden Gianni Infantino har dock vid ett flertal tillfällen hintat om att man skulle vilja se utökningen redan vid VM 2022 och nu har han på nytt yttrat sig kring det hela. Vid en presskonferens i samband med det asiatiska fotbollsförbundets kongress meddelade han att FIFA redan nu har fullt upp med att titta på möjligheterna att få detta att ske.

Värdnationen Qatar är i full färd med att färdigställa de arenor som kommer att användas vid mästerskapet och till antalet så är de endast tillräckligt många för att husera matcher för 32 lag. En lösning som skulle kunna ordna det hela är om andra kringliggande nationer ställer upp och bidrar med arenor och andra anläggningar som behövs. Ett stort problem som stör framför detta är dock att landet ligger i konflikt med flera grann-länder, som då troligen inte kommer vara speciellt intresserade av att hjälpa till.
– Vi måste se om det går att genomföra, om det ens är rimligt. Vi för diskussioner med våra qatariska vänner, vi diskuterar med våra vänner i hela regionen och vi hoppas att det kommer att hända. Om det ändå inte fungerar så har vi i alla fall försökt. Vi försöker alltid att göra saker på ett bättre sätt, säger Infantino enligt Sportbladet.

Om denna ökning skulle ske redan nu betyder det att nästkommande VM-kval skulle skicka 16 europeiska lag istället för 13 till turneringen.

Sofie Hansson

Av |2018-12-11T11:58:17+00:00oktober 31st, 2018|Fotbolls-VM 2022|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.