Kylian Mbappé blev tvåmålsskytt när Frankrike besegrade Danmark med 2-1. Frankrike är därmed helt klart för åttondelsfinal med en omgång kvar att spela. För Danmark krävs seger mot Australien i den tredje gruppspelsmatchen för att kunna nå åttondelsfinal.

Lördagskvällen bjöd på ett häftigt möte i Grupp D där Danmark och Frankrike ställdes mot varandra. Frankrike gick in i matchen med en seger i ryggen mot Australien medan Danmark kryssade mot Tunisien i premiären. Favoritskapet fick bäras av Frankrike, trots att Danmark besegrat de regerande världsmästarna vid två tillfällen under årets Nations League-spel.

Matchen började i ett kontrollerande tempo. Båda lagen behöll ett tålmodigt spel när man ägde bollen och rullade runt för att hitta rätt öppningar i rätt läge. Efter drygt 20 minuter kom den första riktiga farligheten när Kasper Schmeichel fick reagera snabbt och rädda en fin nick från Frankrikes Adrien Rabiot.

Den ganska kontrollerande matchbilden blixtrade till ibland, inte minst när Frankrike tog sig in i de offensiva delarna. Fransmännen skapade några mindre farligheter men utan att egentligen hota Danmark allt för mycket. Danskarna hade en hyfsat farlig kontring där Andreas Cornelius avslutade utanför.

Den första halvleken slutade mållöst efter att Frankrike varit det något bättre laget i andra halvlek med några fler skapade målchanser.

Andra halvlek

Den andra halvleken var sig ganska lik den första under den inledande kvarten i halvleken. Efter 15 minuter skulle dödläget i matchen brytas när Theo Hernandez stormade fram på vänsterkanten. Vänsterbacken kombinerade sig fram tillsammans med Kylian Mbappé och slutligen var det den sistnämnda som sköt in 1-0 för Frankrike efter ett fint väggspel. Frankrike i rättvis ledning efter 60 spelade minuter.

Fasta situationer är och har alltid varit ett farligt vapen för Danmark, något som skulle visa sig i denna viktiga drabbning. Sju minuter efter Frankrikes ledningsmål kom en dansk kvittering. Christian Eriksen slog hörnan från höger som nickades vid den främsta stolpen av Joachim Andersen mot den bortre stolpen där Andreas Christensen stormade fram och nickade in 1-1 med lite mer än 20 minuter kvar av ordinarie matchtid.

Efter den danska kvitteringen så delade lagen på lite mindre målchanser där Frankrike framför allt var farligast via ett par lägen. Med fem minuter kvar av ordinarie matchtid kom dessutom ytterligare ett mål i matchen, från just Frankrike. Från högerkanten slog Antoine Griezmann in ett inlägg till Kylian Mbappé som hann först på bollen och gav Frankrike ledningen med 2-1. Detta var megastjärnans andra mål i matchen och det tredje i turneringen.

Danmark fick sex minuters tilläggstid extra att hitta en kvittering på. Förbundskaptenen Kasper Hjulmand genomförde ett par byten för att hitta en slutforcering. Men det var egentligen inte ens nära för Danmark. Danskarna rullade boll på vänsterkanten men hittade aldrig upp i de farliga zonerna för att skapa farligheter framåt. Frankrike kunde rulla av ett par minuter också med bollinnehav på offensiv planhalva.

Frankrike mot Danmark slutade till sist 2-1 efter tre mål i andra halvlek. Kylian Mbappé blev stor matchhjälte efter två mål för Frankrike i halvleken och ligger nu delad etta i VM:s skytteliga på tre gjorda mål. I sista omgången väntar Frankrike mot Tunisien och Danmark mot Australien. Där behövs det en dansk seger för att hoppet om åttondelsfinal ska leva.

Frankrike är i sin tur första lag av alla att nå åttondelsfinal efter två av två segrar i gruppspelet.


Borussia Dortmund - Real Madrid