VM 2022 kan bli flyttat från sommar till höst. I Qatar där fotbolls-VM 2022 utspelar sig har de en temperatur på lite över 40 grader under sommaren. Detta är farligt menar Fifas medicinske chef Michel D’Hooghe.

– Det är ett problem utan någon lösning, säger Fifas president Sepp Blatter. Just nu visar allt på att VM i Qatar kommer att spelas på hösten. Spelarna är redan utsatta som det är i de varmare länderna där de spelar i starkt solsken. Däremot anser Michel D’Hooghe, Fifas medicinske chef, att Qatars högsommar måste undvikas om ett VM överhuvudtaget ska bli av.
– Personligen tycker jag att det vore bra om det gick att spela detta VM i bättre temperaturer än under Qatars högsommar, säger han.

Inte bara för spelarna skapas det problem om VM startas under högsommaren. De som reser runt tillsammans med VM kommer tvingas att göra det i dessa extrema temperaturer. Något som inte är lätt för alla och kräver större uppmärksamhet på kropp och hälsa. Chansen finns att folk inte kommer orka med det och hellre se VM på annat håll. För VMs och dess åskådares bästa kan det vara bäst att skjuta på VM för att kunna ha det i Qatar utan att VM festen på något sätt förminskas.


Borussia Dortmund - Real Madrid