Frankrike gick planenligt till åttondelsfinal som gruppetta i Grupp D. Detta trots förlust mot Tunisien med 0-1. Tunisien fick å sin sida inte hjälp av Danmark och missar åttondelsfinal.

Under onsdagseftermiddagen drabbades Frankrike och Tunisien samman i Grupp D. De två länderna har en historia tillsammans där Tunisien är en gammal fransk koloni fram till mitten på 1950-talet något som kryddade matchen en aning. En annan krydda var det faktum att Tunisien hade chans på en plats i åttondelsfinalerna via en seger mot ett redan klart Frankrike. Förbundskaptenen för Frankrike, Didier Deschamps, valde dessutom att göra hela nio (!) förändringar i startelvan jämfört med segern mot Danmark senast.

Tunisien såg ut att få en drömstart efter bara nio minuter när Nader Ghandri stötte in 1-0 för tunisierna efter en fast situation. Målet dömdes dock bort efter en offside på mittbacken. Frankrike hade lite mer boll i första halvlek men skapade inte så värst många chanser. Första halvlek blev mållös.

I den andra halvleken dröjde det en kvart innan Tunisien gjorde matchens första mål, denna gång officiellt tilldömt. Den rutinerade mittfältaren Wahbi Khazri satte dit 1-0 för Tunisien och i denna stund var Tunisien vidare till åttondelsfinal som grupptvåa. Bara minuter efter Khazris mål hördes dock ett tungt sorl på arenan när Australien tog en chockerande ledning mot Danmark.

Hoppet för Tunisien var att vinna sin match samtidigt som Danmark och Australien skulle kryssa. Något som inte blev fallet. Australien vann på sitt håll och Tunisiens bedrift mot Frankrike blev förgäves. Antoine Griezmann såg ut att kvittera för Frankrike men målet dömdes bort i det sista som hände i matchen. Vinst för Tunisien och förlust för Frankrike men trots detta är Tunisien utslaget ur VM och Frankrike till åttondelsfinal som gruppetta.