Foto: Bildbyrån

Snart börjar Sveriges äventyr i OS. Premiärmatchen mot USA spelas på onsdag och startar gruppspelet för svensk del. Nedan går vi igenom de tre motståndarna från Sveriges grupp i de Olympiska Spelen.

USA:

Sverige får svårast möjliga motstånd i OS-premiären när man ställs mot USA. Amerikanerna är det mest framgångsrika laget i OS genom tiderna med fyra guld. USA blev också världsmästare 2019 och är tillsammans med Tyskland de stora jättarna inom damfotbollen. Men Sverige har skrällt förut och tror sig ha en bra matchplan mot USA i premiären.

Förbundskapten: Vlatko Andonovski

Spelare att se upp med: Alex Morgan, Megan Rapinoe

Största meriter: 4 VM-guld, 4 OS-guld

Australien:

Den svenska förbundskaptenen Tony Gustavsson kommer att stå på motståndarsidan i Sveriges andra gruppspelsmatch. Australien är ett skickligt lag med en spets i framför allt Sam Kerr som är en av världens bästa spelare. Australien kan överraska Sverige och på förhand ses detta som en väldigt jämn drabbning mellan två bra lag.

Förbundskapten: Tony Gustavsson

Spelare att se upp med: Sam Kerr, Caitlin Foord

Största meriter: 1 guld i Asiatiska Mästerskapen, 3 guld i Oceaniska mästerskapen

Nya Zeeland:

På förhand ser Nya Zeeland ut att vara en underdog i denna grupp men det är långt ifrån någon lätt utmaning för Sverige. Beroende på resultaten i de två första gruppspelsmatcherna kan matchen mot Nya Zeeland bli extra viktig för svensk del då den kan avgöra Sveriges fortsatta öde i turneringen. Se upp för Hannah Wilkinson, en underskattad anfallare med en hög högstanivå.

Förbundskapten: Tom Sermanni

Spelare att se upp med: Ria Percival, Hannah Wilkinson

Största meriter: 6 guld i de Oceaniska mästerskapen

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid