För en liten stund sedan ägde den stora lottningen till VM i Qatar rum, där de deltagande lagen nu vet vilket motstånd som väntar för dem i turneringens inledande skede.

På förhand var värdnationen Qatar, som gör VM-debut placerade i grupp A där de fick sällskap av Nederländerna, Senegal och Ecuador. Jämfört med de övriga lagen ifrån seedningsgrupp 1 kommer man inte vara lika överlägsna sina motståndare, då laget är ett av de lägst rankade i turneringen.

De regerande världsmästarna Frankrike kommer att få ta sig av Danmark, Tunisien och Ecuador under gruppspelet och kan sedan ställas mot bland annat Argentina eller Polen i åttondelsfinalen. Ghana, som i sin tur är lägst rankade av alla lag i mästerskapet, kommer få det tufft mot Portugal, Uruguay och Sydkorea i sin grupp.

I tre av grupperna är det ännu oklart vilka lag som tar de sista platserna, då de avslutande VM-kvalmatcherna äger rum först i juni. Dessa platser lottades därmed i blindo. Det som dock står klart är att vinnaren i det Europeiska kvalet kommer att spela i grupp B. Lagen ifrån det interkontinentala kvalet kommer i sin tur placeras in i grupp D och E.

Såhär blev grupperna till fotbolls VM 2022:

Grupp A:
Qatar
Ecuador
Senegal
Nederländerna

Grupp B:
England
Iran
USA
Wales

Grupp C:
Argentina
Saudiarabien
Mexiko
Polen

Grupp D:
Frankrike
Australien
Danmark
Tunisien

Grupp E:
Spanien
Costa Rica
Tyskland
Japan

Grupp F:
Belgien
Kanada
Marocko
Kroatien

Grupp G:
Brasilien
Serbien
Schweiz
Kamerun

Grupp H:
Portugal
Ghana
Uruguay
Sydkorea

Sedan tidigare finns det ett satt spelschema för respektive grupp. Exakt hur matchtiderna och arenorna kommer att se ut för de olika lagen presenteras inom kort.


Borussia Dortmund - Real Madrid