Foto: Bildbyrån

Under onsdagen kommer de sista gruppspelsmatcherna avgöras i herrarnas olympiska fotbollsturnering. Ännu är det ett öppet lopp i samtliga grupper, där nästan samtliga lag har möjligheten att ta sig vidare till kvartsfinal.

I herrarnas turnering går de fyra gruppettorna och de fyra grupptvåorna vidare. Här räcker det alltså inte att komma trea i gruppen, vilket kan ge ett avancemang på damsidan.

Grupp A

Hemma-nationen Japan toppar än så länge tabellen efter två raka segrar mot Sydafrika och Mexiko. Men ännu är det inte klart att laget når ett avancemang. Skulle man falla i den avslutande matchen mot Frankrike, samtidigt som Mexiko vinner över Sydafrika kan det hela hänga på målskillnaden så samtliga tre lag skulle hamna på sex poäng. Den enda chans som Sydafrika har för ett avancemang är om man vinner stort över Mexiko, samtidigt som Japan går upp på nio poäng.

Matcher:
13:30 Frankrike-Japan
13:30 Sydafrika-Mexiko

Grupp B

Samtliga fyra lag har fått med sig en seger och en förlust, vilket gör att alla står på tre poäng inför den avslutande omgången. Sydkorea har den bästa målskillnaden efter 4-0 segern mot Rumänien, som just nu ligger på jumboplats. Nu räcker det alltså inte med oavgjort för att kunna räkna hem ett avancemang, utan vinst är ett måste för alla lag.

Matcher:
10:30 Rumänien-Nya Zeeland
10:30 Sydkorea-Honduras

Grupp C

Spanien har intagit en knapp ledning efter att ha spelat oavgjort mot Egypten och vunnit över Australien. Den ynka poängen har gjort att Egypten i tabellens botten fortfarande är med i leken och har alla möjligheter att avancera om man vinner över Australien.

Matcher:
13:00 Australien-Egypten
13:00 Spanien-Argentina

Grupp D

Saudiarabien är det enda laget som redan nu är klara för ett uttåg ur turneringen, vilket skulle kunna innebära att Brasilien kan ta det lugnt i sista omgången. Men då Elfenbenskusten och Tyskland är hack i häl kommer man behöva gasa på som tidigare för att nå en kvartsfinal.

Matcher:
Saudiarabien-Brasilien
Tyskland-Elfenbenskusten

>> Du kan se samtliga matcher i Discovery+

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid