Vi har nu kommit fram till den 20 november och starten för det 22:a världsmästerskapet i fotboll på herrsidan. Sverige är dessvärre inte med i turneringen, men trots detta finns ett stort intresse hos fotbollspubliken att följa några av världens främsta spelare och landslag i kampen om den ultimata titeln. 

För första gången får vi se en såhär stor turnering i fotboll äga rum i Mellanöstern, någonting som kritiserats på en mängd olika sätt. Detta blir dessutom den sista turneringen att inkludera 32 landslag. Från och med VM 2026 utökas antalet lag till 48, när gigant-mästerskapet äger rum med matcher i hela Nordamerika.

Näst intill dagligen i en månads tid kommer det finnas en mängd spännande möten att följa, där hälften av lagen avancerar från gruppspelet till slutspelet. TV4 och SVT sänder samtliga möten, vilket gör att du som svensk supporter kan ta del av hela festen.

Här på Vm-fotboll.se kommer du kunna följa allt som sker i turneringen. Vi presenterar matchresultat, tabeller och tv-tablåer, samt att vi dagligen skriver nyheter om allt som sker på planen. Detta försöker vi göra på ett neutralt sätt med fotbollen i fokus.

Spelschema Fotbolls VM 2022

Spanien - England


Borussia Dortmund - Real Madrid