OS inleds inte officiellt förrän på fredag, men redan idag börjar det sparkas boll i Tokyo. Damernas olympiska turnering i fotboll är den allra första sporten ut i hela Olympiska Spelen och det svenska damlandslaget är med och inleder det hela.

Klockan 09:30 svensk tid är det avspark i den allra första matchen som spelas mellan Storbritannien och Chile. Britterna har ett lag sammanställs av spelare ifrån alla nationer på de brittiska öarna och kan därmed bli intressanta att följa. En halvtimma senare får Kina ta sig an den senaste värdnationen Brasilien ut på planen. De regerande mästarna Tyskland är i sin tur inte med i årets turnering, utan missade en OS-plats i och med sin placering i VM 2019.

Den stora höjdpunkten för oss svenskar sker dock först klockan 10:30, då det svenska landslaget kliver ut på Tokyo Stadium tillsammans med USA:s landslag. Här väntar en riktigt tuff kamp där Sverige med en stark insats kan få en guldstart på turneringen. USA är på pappret det tuffaste motståndet och tippas även gå hela vägen till medalj, men är heller inte omöjliga för Sverige. Det var trots allt de blågula damerna som slog ut stornationen ur mästerskapet för fem år sedan.

Du kan följa samtliga matcher i OS hos Discovery+

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här