Foto: Wikimedia

Sedan en lång tid tillbaka så är det spikat att Qatar kommer att stå som värd för nästkommande världsmästerskap i fotboll. Dessutom har man på grund utav de höga temperaturerna här bestämt sig för att arrangera turneringen under november och december istället för juni och juli, som man annars brukar göra. Nu kommer nya önskemål om att få förändra turneringen ytterligare.

FIFA har sedan tidigare lagt fram ett förslag kring att utöka antalet deltagande nationer i VM ifrån 32 till 48, vilket skall vara planerat att införas till 2026. Dock verkar Fifas president Gianni Infantino vara intresserad utav att prova det hela redan till 2022.
– Som Fifa-president tror jag verkligen på en utökning av medverkande nationer, och jag är övertygad om att det är bra för fotbollens utveckling runt om i världen, säger han enligt ESPN.

Dock finns det en del saker som kan sätta käppar i hjulet för detta förslag. En utökning utav lag skulle göra att själva turneringen sträcker sig över en lägre period, samt att fler arenor behöver användas. Att planera om hela turneringen för detta på så pass kort tid kan bli mycket svårt, samt att det finns andra parter som ställer sig emot förslaget. UEFA har till exempel gått med på att hålla uppehåll i sina olika ligor under perioden som turneringen kommer att hållas och ytterligare förändringar är ingenting som man är intresserade utav att göra.