VM 2022 i Qatar dras mot sin spets när kvartsfinalerna rullar igång under fredagen. Första match ut är Brasilien mot Kroatien med avspark 16:00. Tite mot Zlatko Dalic. Neymar mot Luka Modric. Nedan ger vi er lite förutsättningar inför mötet.

Kroatien mot Brasilien i fotbolls-VM 2022. Där har ni hela kvartsfinalrundans första drabbning, vilket såklart blir en tuff sådan. När det nu återstår åtta lag i turneringen så återstår bara toppskiktet. Brasilien är bland förhandsfavoriterna till VM-guldet men möter också ett motstånd (Kroatien) som gillar att vara underdogs och spela på motståndarnas svagheter. Vilka svagheterna är hos Brasilien vet nog förbundskapten Zlatko Dalic och hans mittfältsgeneral Luka Modric inför eftermiddagens match.

Var sänds Brasilien mot Kroatien?

Med avspark 16:00 fredagen den 9 december kommer matchen att sändas i Sveriges Television. SVT1 är vald kanal för spektaklet och det går även att streama via SVT Play som alltid. Sändningen startar 15:15.

Trupper

Brasiliens trupp till VM 2022.

Kroatiens trupp till VM 2022.

Domare

Engelsmannen Michael Oliver kommer att döma VM:s första kvartsfinal. 37-åringen är ett välbekant ansikte i Premier League-kretsar och i Champions League. Som 24-åring blev han historisk som den yngsta domaren att döma en Premier League-match.

Favoritskap

Brasilien är i generella drag stora favoriter i denna match. Även om Kroatien, som spelade VM-final för fyra år sedan, har gjort en bra turnering så har Brasilien på vägen hit gjort det ännu bättre. Brasilien har ett bredare lag, men Kroatien har en väldig stabilitet. Att majoriteten tror på Brasilien gör nog bara Kroatien en del nytta. Här hittar du odds inför kvartsfinalen.

Resultat i detta VM

Brasilien

Gruppspel:
Brasilien – Serbien, 2-0
Brasilien – Schweiz, 1-0
Brasilien – Kamerun, 0-1

Åttondelsfinal:
Brasilien – Sydkorea, 4-1

Kroatien

Gruppspel:
Kroatien – Marocko, 0-0
Kroatien – Kanada, 4-1
Kroatien – Belgien, 0-0

Åttondelsfinal:
Kroatien – Japan, 2-1 e.str


Borussia Dortmund - Real Madrid