Marocko mot Kroatien i spel om tredjepris i VM 2022. Detta är vad som står på agendan denna lördag, med avspark 16:00. Nedan ger vi er fler förutsättningar inför matchen.

Lördagen den 17 december 2022 är dagen för bronsmatchen i VM i Qatar. Endast två medaljmatcher återstår av detta långa världsmästerskap som sparkades igång 20 november. Drygt en månad senare står nu alltså Kroatien och Marocko i matchen om bronsmedaljen, efter två fina och något överraskande mästerskap från båda länder.

Kroatien har tagit två medaljer i VM-sammanhang tidigare, genom ett silver från 2018 och en bronsmedalj från 1998. Marocko har i sin tur aldrig tagit sig så här långt i ett VM och kan på lördag bli historiska som första afrikanska lag att lyckats ta en VM-medalj. Man har redan gått till historien som första afrikanska lag att ta sig topp fyra i ett VM.

En rolig detalj är att dessa lag redan har mötts en gång i VM. Under gruppspelets allra första match för de båda lagen drabbades de samman. Då slutade matchen 0-0.

Var sänds bronsmatchen i VM?

Kroatien mot Marocko kommer att sändas i Sveriges Television. På SVT1 och i SVT Play går det att se matchen med avspark 16:00.

Trupper

Marockos trupp till VM 2022.

Kroatiens trupp till VM 2022.

Domare

”Hemmadomaren” Abdulrahman Al-Jassim från Qatar kommer att blåsa i pipan under denna avgörande bronsmatch. Qatariern gör sin andra VM-match efter att ha dömt USA mot Wales i gruppspelet.

Favoritskap

Precis så som det ska vara i en bronsmatch så spås detta bli en jämn match på förhand. Kroatien är någorlunda favoriter i matchen med lite mer än två gånger pengarna på kroatisk seger hos de flesta spelbolagen. Marocko ligger i drygt tre gånger pengarna. HÄR hittar du fler odds och spel för kvällens match.

Möjliga startelvor

Kroatien:
Livakovic
Juranovic, Lovren, Gvardiol, Sosa
Modric, Brozovic, Kovacic
Kramaric, Petkovic, Perisic

Marocko:
Bounou
Hakimi, El-Yamiq, Dari, Mazraoui
Amallah, Amrabat, Ounahi
Ziyech, En-Nesyri, Boufal

Resultat i detta VM

Kroatien

Gruppspelet:
Kroatien – Marocko, 0-0
Kroatien – Kanada, 4-1
Kroatien – Belgien, 0-0

Åttondelsfinal:
Kroatien – Japan, 2-1 e.str

Kvartsfinal:
Kroatien – Brasilien, 2-1 e.str

Semifinal:
Kroatien – Argentina, 0-3

Marocko

Gruppspelet:
Marocko – Kroatien, 0-0
Marocko – Belgien, 2-0
Marocko – Kanada, 2-1

Åttondelsfinal:
Marocko – Spanien, 1-0 e.str

Kvartsfinal:
Marocko – Portugal, 1-0

Semifinal:
Marocko – Frankrike, 0-2


Borussia Dortmund - Real Madrid