Sensationen Marocko ska ställas mot Portugal i VM-kvartsfinal under lördagen. Med avspark 16:00 ska den tredje kvartsfinalen i VM avgöras under kvällen på Al Thumama Stadium i Doha. Nedan ger vi er förutsättningarna inför.

Fredagen bjöd på två kvartsfinaler i herrarnas VM i Qatar 2022, och dessutom två straffrysare. Det finns sannerligen saker som talar för att även lördagen kan bjuda på straffdramatik. Ett lag som är ”vana” med straffdrama är succén Marocko.

Marockanerna gjorde en formidabel insats i åttondelsfinalen mot Spanien där man höll 0-0 i full tid och förlängning. I straffläggningen var det sedan inget snack när Marockos målvakt Yassine Bounou klev fram och räddade tre straffar för sitt land och skickade Marocko till denna kvartsfinal.

Portugal å sin sida hade en väldigt komfortabel väg till kvartsfinal, när man vann med hela 6-1 mot Schweiz. En överkörning som hette duga, men som ändå förvånade en del. Schweiz annars så kompakta defensiv kunde inte så emot ett pånyttfött Portugal. Den stora snackisen i den matchen var att Cristiano Ronaldo inledde på bänken, något som förbryllade en hel fotbollsvärld. Något som möjligen förbryllade ännu mer var att ersättaren Goncalo Ramos gick in och gjorde tre (!) mål i sin första VM-start.

Var sänds Marocko mot Portugal?

Kvartsfinalen kommer att sändas på TV4 och i C More den 10 december med avspark 16:00. Sändningen startar en timme innan, alltså 15:00. Hela sändningen går att se på C More. Tv4:s sändning innehåller reklamavbrott.

Trupper

Marockos trupp till VM 2022.

Portugals trupp till VM 2022.

Domare

Argentinaren Facundo Tello kommer att döma denna drabbning. Den 40-årige domaren gör sitt allra första VM och får alltså chansen att döma en spännande kvartsfinal.

Favoritskap

Efter den fina insatsen mot Schweiz (och lagen på pappret) så är såklart Portugal ganska stora favoriter i matchen. Marocko, som bevisligen kunde hålla nollan mot Spanien i 120 minuter, har dock hyfsade odds på sin sida. Men just det faktum att Marocko är stora underdogs gör nog nordafrikanerna än tyngre att möta. Mer odds för matchen hittar du här.

Resultat i detta VM

Marocko

Gruppspel:
Marocko – Kroatien, 0-0
Marocko – Belgien, 2-0
Marocko – Kanada, 2-1

Åttondelsfinal:
Marocko – Spanien, 2-1 e.str

Portugal

Gruppspel:
Portugal – Ghana, 3-2
Portugal – Uruguay, 2-0
Portugal – Sydkorea, 1-2

Åttondelsfinal:
Portugal – Schweiz, 6-1


Borussia Dortmund - Real Madrid