Med fyra matcher kvar i VM är det tre spelare som tar sikte på skytteligatiteln i mästerskapet, samtidigt som man jagar VM-guld. Frankrikes duo Kylian Mbappé och Olivier Giroud tampas i toppen av skytteligan tillsammans med Lionel Messi.

Med fyra nya lag utslagna ur världsmästerskapet i Qatar under kvartsfinalspelet går det dessutom att utesluta en del kandidater i jakten på att vinna skytteligan i slutet av turneringen. Alla spelare med tre gjorda mål i VM är utslagna ur mästerskapet, däribland Englands Bukayo Saka och Marcus Rashford samt Portugals Goncalo Ramos bland andra.

Nu återstår med stor sannolikhet endast en trio som kan vinna skytteligan i VM. Kylian Mbappé leder densamma med fem gjorda mål i VM, där han är ensam etta. Med fyra gjorda mål finns Olivier Giroud och Lionel Messi tätt bakom. Bakom Giroud och Messi är det två mål ned till tre spelare på två mål (av de som är kvar i turneringen), vilket gör gapet ganska stort.

Stjärntrion i toppen har i första hand VM-guld att sikta på, där man kan möta varandra i VM-final vid seger i respektive semifinaler på tisdag och onsdag. Samtidigt som jakten på Golden Boot fortsätter.

Läs mer om skytteligan och priset ”Golden Boot” här.

Topp 10, skytteligan

Spelare i fet stil är kvar i turneringen, övriga utslagna.

  1. Kylian Mbappé, Frankrike, 5 mål
  2. Lionel Messi, Argentina, 4
  3. Olivier Giroud, Frankrike, 4
  4. Marcus Rashford, England, 3
  5. Alvaro Morata, Spanien, 3
  6. Enner Valencia, Ecuador, 3
  7. Cody Gakpo, Nederländerna, 3
  8. Bukayo Saka, England, 3
  9. Richarlison, Brasilien, 3
  10. Goncalo Ramos, Portugal, 3

Spelare kvar i turneringen på två gjorda mål:

Julian Alvarez (Argentina)
Youssef En-Nesyri (Marocko)
Andrej Kramaric (Kroatien)