Messi, Baliotelli, Rooney och Bemzema. I helgen hade en mängd storstjärnor premiär i VM. Ikväll är det dags för VM:s kanske största stjärna att visa upp sig. Cristiano Ronaldo har under säsongen både levererat (31 mål på 30 ligamatcher!) och varit skadedrabbad. Hur VM-turneringen blir för Ronaldos räkning kan bara en person styra – han själv.

För bättre resultat än vad Portugal och Ronaldo nådde i VM i Sydafrika är en utgångspunkt. I turneringen gjorde Ronaldo bara ett mål och även om man kvalificerade sig vidare efter gruppspelet så såg man sig tidigt utslagna av Spanien.

Nu har det gått fyra år sedan sist och Ronaldo är i sitt livs form. I La Liga har Ronaldo visat vem som är kung, med flest antal mål och placering före både Barcelonas Lionel Messi och Diego Costa, Atlético Madrid.

Dock står Ronaldo för en stor utmaning – han kan säkerligen leverera, men hur är läget med det övriga laget? I gruppspelet möter man först Tyskland, ett av mästerskapets starkaste lag. Den kraftmätningen kan vara avgörande för hela turneringen. Och om Ronaldo, som häromdagen tvingades lämna träningen med ett omlindat knä, inte är i form och då inte kan leverera – vem ska göra det istället? Anfallet utan Ronaldo är inte tillräckligt prövat för att kunna kännas tryggt.

Det är förmodligen många tankar som far omkring i huvudet på förbundskaptenen Beto gällande lagets kapacitet om Ronaldo inte är spelbar eller om han har fortsatta känningar som resulterar i att han inte kan prestera på max.

Samtidigt har Ronaldo viljan som få fotbollsspelare kan mäta sig med. När han iskallt slaktade Sveriges VM-drömmar i playoffmatchen på bortaplan, och när han förde sitt Real Madrid till seger i Champions League. Han vill, han har styrkan och han kommer att göra allt som står i sin makt för att frälsa Portugal. Frågan är om det är möjligt?

Saga Rosén
Splashbild
Fotograf: Tim Groothuis
Bildkälla: Bildbyrån


Borussia Dortmund - Real Madrid