Foto: Bildbyrån

Förutom Sveriges viktiga match kommer även de två andra lagen i VM-gruppen att göra upp idag. Tyskland och Sydkorea har även de båda en chans att ta sig hela vägen till ett slutspel och mötet mellan lagen kommer därmed troligen att bli en mycket tuff kamp.

Tyskland gick in i turneringen som stora favoriter, men föll i inledningen mot Mexiko och kunde först i slutsekunderna få till en seger mot Sverige. Sydkorea har i sin tur åkt på två tunga förluster, men tack vare de övriga lagens resultat brinner ännu hoppet om ett avancemang.

Den tyska tidningen Bild rapporterar om att Joachim Löw kan komma att göra flera förändringar i lagets backlinje, där man haft problem att hålla tätt i sina tidigare matcher. Jerome Boateng är avstängd i matchen efter sitt röda kort i matchen mot Sverige och Sebastian Ruby bröt näsan i mötet och kommer därmed inte att spela i dagens match. Däremot är Mats Hummels redo för spel igen.

Sydkoreas lagkapten Ki Sung-Yueng är skadad och kommer inte att finnas med under dagens match. Laget hade räknat med ett mer avslappnat motstånd, men när båda lagen är i behov av en seger räknar förbundskapten Shin Taeyong med en tuff och komplicerad match.

Tidigare möten

Tre tidigare matcher finns mellan lagen. I VM 1994 möttes Sydkorea och Tyskland för första gången, då lagen lottades in i samma grupp. Här blev det en tysk seger och likadant blev det när lagen sedan möttes på nytt i VM-semifinalen 2002. Två år senare möttes lagen i en vänskapsmatch som det asiatiska laget vann med 3-1.

Vilket resultat vill vi se?

Självklart vill vi se ett resultat som är fördelaktigt för det svenska laget och detta kan egentligen alla resultat vara, beroende på hur Sverige spelar. Skulle Tyskland vinna matchen krävs det att även Sverige vinner för att man ska ha möjligheten att ta sig vidare. Skulle Sydkorea vinna behöver Sverige endast spela oavgjort mot Mexiko för att ta sig till slutspel. Slutar matchen istället oavgjort så krävs det minst en poäng för Sverige för att komma upp på fyra poäng och låta målskillnaden mot Tyskland avgöra det hela.

Matchen mellan Tyskland och Sydkorea har avspark klockan 16:00 svensk tid och går då att följa i Kunskapskanalen samt via SVT Play eller C More.

Sofie Hansson


Bayern Munich - Real Madrid