Frankrike har inför mästerskapet haft stora problem med skadade spelare, nu står det även klart att Karim Benzema som nyligen blev utsedd till världens bästa fotbollsspelare kommer att missa VM. 

Benzema har dragits med skadeproblem under en tid innan mästerskapet och det var länge osäkert om han skulle vara med i VM. Men förbundskaptenen Didier Dechamps valde ändå att ta med Karim Benzema i hopp om att kunna använda sig av spelaren som för bara någon månad sedan blev utsedd till världens bästa fotbollsspelare.

Men under lördagens träning med det franska landslaget i Qatar så tvingades Karim Benzema kliva av, då rapporterades det om att Benzema skulle missa premiären mot Australien. Men sedan kom beskedet att skadan för Benzema visade sig vara värre än så och att det nu står klart att Benzema kommer missa hela mästerskapet.

Det är en skada i vänsterlår som håller Karim Benzema borta från spel i detta VM, skadan på Benzema gör nu att listan över otillgängliga spelare för Frankrike bara blir längre. Sedan tidigare står det klart att Paul Pogba, N’Golo Kante, Presnel Kimpembe, Mike Maignan och Christopher Nkunku alla missar mästerskapet till följd av skador.


Borussia Dortmund - Real Madrid