Den svenska mittbacken Magdalena Eriksson kommer att lämna den engelska storklubben Chelsea efter säsongen. Något som klubben skriver på sin hemsida.

Under torsdagen kom ett sorgset besked från Magdalena Eriksson på Chelseas hemsida. Den 29-årige försvarsspelaren lämnar storklubben efter sex framgångsrika år, där hon varit lagkapten de senaste åren.

Det finns inte ord för att beskriva vilken påverkan som Magda har haft, inte bara på den här klubben utan också på mig. Hon har varit en fantastisk ledare, någon som har hjälpt till med att föra laget framåt till där vi är nu. Chelsea kommer alltid att vara hennes klubb, det kommer alltid vara hennes hem. Hon kommer för evigt vara en legend för den här klubben. Jag önskar henne det bästa i framtiden”, säger Chelseas manager Emma Hayes till klubbens hemsida.

Magdalena Eriksson kom till Chelsea år 2017 och har varit med om fyra titlar i Women’s Super League samt lika många titlar i FA-cupen. Hon har dessutom vunnit den engelska ligacupen två gånger med Chelsea och burit kaptensbindeln sedan säsongen 2019/20.

Enligt Fotbollskanalen och norska TV2 kommer nästa klubbadress bli Bayern München för Eriksson, tillsammans med sin danska flickvän Pernille Harder.


Borussia Dortmund - Real Madrid