Foto: Bildbyrån

Det har bara gått ett par veckor sedan Lars Lagerbäck fick sparken från sitt jobb som förbundskapten för det norska landslaget. Detta efter att han misslyckades med att föra laget till EM 2021. Både han och assisterande förbundskaptenen Per-Joar Hansen fick lämna sina uppdrag men redan nu har de alltså fått andra erbjudan. 

Lars Lagerbäck och hans assisterande tränare Per-Joar Hansen ska ha fått en förfrågan att leda ett landslag men ska ha tackat nej. Sportexpressen var först med att rapportera om att nationen det handlade om var Förenade Arabemiratens landslaget. Detta då landet gör en satsning för att nå VM-slutspelet i Qatar 2022. Men detta jobbet ska alltså Lagerbäck och hans assisterande tränare ha tackat nej till.

– Vi har sagt nej, så nu är det ur världen, säger Hansen till norska Dagbladet

Lars Lagerbäck har även kopplats ihop med Island som han var med och ledde till stora framgångar under sin tid som förbundskapten. Erik Hamrén har fått lämna sin post som förbundskapten för Island och de är på jakt efter en efterträdare och Lagerbäck står högt upp på listan. Flera spelare i Islands landslag har berättat att de vill ha tillbaka sin tidigare förbundskapten.

Jobbet som förbundskapten för Förenade Arabemiraten gick till holländaren Bert van Marwijk som bara 10 dagar tidigare hade fått sparken från samma position. Han blev efter att Lagerbäck tackade nej sedan återanställd som förbundskapten för Förenade Arabemiraten.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här