Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahl har tagit Sverige till ännu en OS-final. Denna gång drömmer hon om att vinna, och på att avsluta sin landslagskarriär med en guldmedalj runt halsen.

Sverige är i OS-final efter att ha vunnit samtliga matcher under gruppspelet för att sedan besegra Japan i kvartsfinal och Australien i semifinal under gårdagen. En av de bidragande faktorerna till succén är 38-årige målvakten Hedvig Lindahl.

Målvaktsstjärnan, till vardags i Atletico Madrid, har inte hymlat om att hon kan göra sin sista turnering med landslaget men också att guldet alltid varit det hon suktat efter. Nu har hon möjligheten att bli svensk hjälte på fredag, och det kan bli hennes sista framträdande i landslaget.

– Om vi vinner kan jag äntligen sluta – kanske, säger Lindahl i den mixade zonen efter matchen.

Målvakten fick också frågan om det blir någon fortsättning i landslaget vid förlust i finalen, vilket hon inte bestämt sig kring.

– Om vi inte vinner så får vi se hur det blir, säger hon och skrattar till.

Lindahl har redan ett OS-silver från 2016 i medaljskåpet och två VM-brons. Men något guld har hon ännu inte vunnit i den svenska landslagströjan.

– Nu är vi nära och vi ska dit, säger hon och fortsätter:

– Vi har en chans till att ta det där sista steget. Vi har kunnat leva upp till förväntningarna och visat att det som vi pratar om inte är tomma ord. Så för mig betyder det jättemycket att vara i final.