Argentina tog en seger i måstematchen mot Mexiko med 2-0. Lionel Messi stod för ett mål och en målgivande passning i den argentinska segern.

Under lördagskvällen spelade Argentina en ödesmatch mot Mexiko i en tuff drabbning. Lionel Messi och hans Argentina hade kniven mot strupen inför matchen på grund av sin premiärförlust mot Saudiarabien. Förlust mot Mexiko skulle innebära att drömmen om åttondelsfinal skulle vara över redan i andra omgången för en av förhandsfavoriterna till VM-guldet.

De spansktalande rivalerna började matchen i ett ganska högt tempo. Argentina var först och främst det lag som ägde mestadels av bollen medan Mexiko fokuserade alltmer på försvarsspelet och att stänga ytor under den första halvtimmen. Det var en fysisk första halvlek i den viktiga matchen. Båda lagen smällde på rejält i närkamperna och använde sig av lite tjuvknep stundtals.

Den första halvleken var ganska fartfylld, fysisk och fylld av kamp men den blev dock mållös. 0-0 in till den andra halvleken.

Andra halvlek

Den andra halvleken var den första lik sett till första kvarten. Argentina ägde boll men utan att egentligen hota bakom Mexiko. Men efter lite mer än en kvart bröts dödläget. En av världens bästa spelare i historien, Lionel Messi, frälste sitt Argentina genom att sätta dit 1-0 i den 63:e matchminuten. Messi tog emot en boll utanför straffområdet och sköt dit ledningsmålet inför tusentals tillresta argentinska fans. Efter baklängesmålet förändrades situationen för Mexiko något. Mexikanerna såg ut att ha bra kontroll på Argentina fram till det argentinska ledningsmålet men behövde nu röra om för att inte minst nå en kvittering.

Argentinas skicklighet med boll och vilja förstörde en del för Mexiko i deras jakt på en kvittering. Och inte blev det bättre i den 86:e matchminuten. En kort hörna spelades till Lionel Messi som passade till Enzo Fernandez och den sistnämnda stod för en formidabel insats när han borrade in 2-0 i det bortre krysset.

Nej, det ville sig inte alls för Mexiko i denna tillställning. Mexikanarna hade lagt det mesta av krutet på försvarsspel och fick i slutet av dagen se sig besegrade av ett bättre motstånd. Matchen slutade 2-0 till Argentina.

I och med segern har nu Argentina tre poäng i Grupp C. I nästa omgång väntar Polen, ett Polen som leder gruppen på fyra poäng. Mexiko har i sin tur en poäng och ställs mot Saudiarabien i sista matchen. Alla fyra lag har chans att nå åttondelsfinal i detta läge.