Argentina tog en imponerade 3-0 seger mot Kroatien i semifinalen och nu väntar VM-final för Argentina. En av matchens målskyttar var Lionel Messi som i och med sitt mål återigen skrev in sig i historieböckerna. Denna gången som den argentinska spelare som gjort flest VM-mål. 

Det var i den trettio andra matchminuten som Argentina fick straff i matchen mot Kroatien. Fram klev Lionel Messi och dundrade upp bollen i krysset. Målet innebar att Lionel Messi nu står på fem mål i detta VM, vilket gör att detta är de bästa VM:et han gör vad gäller antal mål. Hans tidigare facit är fyra mål (2014), ett mål (2006) och ett mål (2018). Målet innebar även att han skrev in sig i de Argentinska historieböckerna, han är nu ensam om att gjort flest VM-mål i den Argentinska landslagströjan, innan målet mot Kroatien delade han första platsen med Gabriel Batistuta.

Lionel Messis mål var hans elfte VM-mål, utöver hans mål så stod Lionel Messi för en fantastisk insats i semifinalen mot Kroatien och han visade återigen varför han blivit utsedd till världens bästa spelare vid sju gånger. Argentinas seger innebär även att man nu ska spela sin sjätte VM-final och man har nu chansen att vinna sitt första VM-guld sedan 1986.

Flest mål för Argentina i VM

Lionel Messi: 11 mål
Gabriel Batistuta: 10 mål
Guillermo Stábile: 8 mål
Diego Maradona: 8 mål
Mario Kempes: 6 mål
Gonzalo Higuain: 6 mål


Tottenham Hotspur - Newcastle United