När Grupp H inleddes mellan Uruguay och Sydkorea blev det mållöst. Matchen i Al Rayyan slutade 0-0 efter en jämn och händelsefattig drabbning.

Under torsdagseftermiddagen spelas Grupp H där Uruguay och Sydkorea ställdes mot varandra i en på förhand jämn drabbning. Heung-min Son och hans Sydkorea ställdes mot ett namnkunnigt Uruguay med bland andra Luis Suarez och Federico Valverde i startelvan.

Ländernas respektive VM-premiär skulle sluta mållöst efter en jämn tillställning. I den första halvleken hade Uruguay den bästa chansen i slutet på första halvlek när Diego Godin nickade i stolpen. I den andra halvleken hade de båda länderna fortsatt svårt att hitta vägar till mål där båda lagen spelade kontrollerat och skickligt för att förhindra allt för många målchanser. Uruguay hade en boll i kryssribban under de sista tio minuterna av matchen men hittade aldrig in. I efterhand gick att konstatera att varken Sydkorea eller Uruguay hade ett enda skott på mål under matchen, detta trots att Uruguay alltså hittade virket ett par gånger.

Matchen i Al Rayyan blev alltså mållös till 0-0 och både Uruguay och Sydkorea kan vara relativt nöjda med en poäng, inte minst de sistnämnda. Portugal och Ghana återfinns också i Grupp H och ställs mot varandra senare ikväll.