Mohammed Kudus blev tvåmålsskytt när Ghana tog en viktig seger i Grupp H. Matchen slutade 3-2 till Ghana efter en häftig andra halvlek.

Under måndagseftermiddagen spelades en spännande match i Grupp H emellan Sydkorea och Ghana. De båda spelar i en tuff grupp tillsammans med Uruguay och Portugal. Ghana gick in i förutsättningarna att vid förlust mot Sydkorea så var ghananerna utslaget.

Sydkorea började matchen bäst och trillade en del boll men utan att skapa målchanser. Ghana såg dock hyfsat bekväma ut i att låta sydkoreanerna äga en del boll medan Ghana kunde blixtkontra stundtals. Ghananerna skulle också få in matchens första mål. Efter drygt 25 minuter fick Ghana en lång frispark som slogs in i det koreanska straffområdet där en drös ghananer fanns. Bollen damp till sist ner hos mittbacken Mohammed Salisu som sköt in sitt första VM-mål i karriären till 1-0 för Ghana.

En förändring i matchbilden konstaterades efter Ghanas första mål. Sydkorea var bra inledningsvis men dippade i självförtroendet efter Ghanas 1-0. Den sydkoreanska halvleken skulle också bli värre. Med tio minuter kvar av första halvlek kom 2-0 för Ghana. Jordan Ayew slog ett perfekt inlägg till Mohammed Kudus som skarvnickade in 2-0.

Förutom de två målen i första halvlek var matchen inte speciellt händelserik. Två lag med ganska stor kontroll gick in i halvtidspaus med ghanansk ledning till 2-0.

Andra halvlek

I den andra halvleken kontrollerade Ghana bollinnehavet inledningsvis. Sydkorea fick dock en farlig nick på mål efter sju minuter, den första riktiga möjligheten för sydkoreanerna. Sydkorea gjorde ett byte efter 56 minuter när man bytte in stortalangen Lee Kang-in. Mallorca-spelaren behövde bara en minut på planen innan han slog ett fantastiskt inlägg till Cho Gue-sung som nickade in 2-1 för Sydkorea.

Reduceringen gjorde naturligtvis matchen än mer spännande när Sydkorea fick lite extra energi inför de sista 30 minuterna. Det krävdes dock endast två minuter för Sydkorea och Cho Gue-sung att hitta en kvittering. Kim Jin-su tog sig runt på vänsterkanten och slog ett inlägg till toppforwarden Cho Gue-sung som stormade fram och nickade dit 2-2. På bara några minuter gjorde alltså Sydkorea och Cho två fina nickmål. Den fina ghananska stämningen på läktaren togs nu över av de tillresta supportrarna från Sydkorea.

Matchen öppnades upp en aning efter den sydkoreanska kvitteringen och Ghana ville sannerligen inte släppa ifrån sig matchen. I matchminut 69 kom ett nytt ghananskt ledningsmål när Mohammed Kudus var påpasslig på ett lågt inlägg och rullade dit sitt andra mål i matchen till 3-2 för Ghana.

Sydkorea skapade ett par farligheter under de följande tio minuterna med ett par ganska kaosartade situationer men där Ghana redde ut stormen. Sydkoreanerna var absolut farliga när man pressade ner Ghana i hasorna under slutminuterna av ordinarie matchtid. Ghana försvarade lågt men man gjorde det också framgångsrikt när man vann de flesta duellerna i eget straffområde. Sydkorea fick tio minuters tilläggstid att hitta en kvittering på.

Sydkorea lyckades aldrig hitta en kvittering trots en fin anstorming. Istället kunde Ghana stänga butiken och ta en ovärderlig seger med 3-2. Ghana är därmed med i kampen om åttondelsfinal i en jämn och tajt grupp. För Ghana väntar möte med Uruguay i den sista omgången medan Sydkorea ska tampas med Portugal. Portugal och Uruguay möts senare ikväll i Grupp H.


Borussia Dortmund - Real Madrid