Japan kommer att möta Costa Rica i den andra omgången av gruppspelet i VM 2022. Matchen kommer att spelas söndagen den 27 november klockan 11:00 svensk tid. Den kommer att spelas på Ahmed bin Ali Stadium i Al-Rayyan. På den här sidan hittar du all relevant information om denna drabbning.

Korta fakta

Matchstart: 11:00 (svensk tid) söndagen den 27 november 2022.
TV-sändning: Matchen sänds i TV4 och på C More.
Spelplats: Ahmad bin Ali Stadium
Domare: Ej annonserat ännu

Japan och Costa Rica möts i sin andra match i VM 2022. Det är oklart vem som blir favorit i den här matchen, men Japan har möjligen en större chans att vinna. Som ett av de bästa lagen i Asien kan Japan alltid överraska. De är också väldigt skickliga i båda ändar av planen. Costa Rica kan dock räkna med en toppmålvakt i Keylor Navas. De två lagen har ställts mot varandra fyra gånger tidigare. De möttes senast för fyra år sedan i en vänskapsmatch som Japan vann.
Vid VM 2018 gjorde Japan bättre ifrån sig än Costa Rica. De blå samurajerna tog sig till åttondelsfinal där Belgien blev för starka till slut, efter en mycket spännande slutspelsmatch.
Costa Rica kunde inte upprepa äran från VM 2014, där de tog sig till kvartsfinal och slogs ut i den preliminära omgången. De vann inte en match under VM 2018 och fick bara en poäng genom att spela oavgjort mot Schweiz.

Tidigare möten mellan Japan och Costa Rica

Japan – Costa Rica 3-0
(Internationell vänskapsmatch, 09/11/2018)

Costa Rica – Japan 1-3
(Internationell vänskapsmatch 02.06.2014)

Japan – Costa Rica 1-1
(Internationell vänskapsmatch (2002-04-17)

Japan – Costa Rica 3-0
(Internationell vänskapsmatch 1995-06-08)

Costa Rica och Japan i VM

Japan och Costa Rica har aldrig mötts vid ett världsmästerskap eller annan turnering. Så matchen vid VM i Qatar blir den första för båda lagen. Det var ett tag sedan senaste matchen mot varandra. Men med tre vinster för Japan och en oavgjord hittills ser Japans svit totalt sett bättre ut inför den kommande sammandrabbningen mellan de två länderna.


Borussia Dortmund - Real Madrid