Tyskland möter Costa Rica i den tredje omgången av gruppspelet i VM 2022. Matchen spelas torsdagen den 1 december klockan 20:00 svensk tid. Liksom matchen mellan Spanien och Tyskland kommer denna att spelas på Al-Bayt Stadium i Al-Khor. På den här sidan hittar du all relevant information om matchen.

Korta fakta

Matchstart: 20:00 (svensk tid) torsdagen den 1 december 2022.
TV-sändning: TV4 och C More sänder denna spännande match.
Spelplats: Al-Bayt Stadium
Domare: Ej annonserat ännu

Tyskland och Costa Rica möts i den tredje matchen i VM 2022 för de båda lagen. Tyskland är så klart favoriter i denna match men beroende på resultaten i de föregående matcherna så kan detta bli en spännande drabbning. Costa Rica kan dock räkna med en av de bästa målvakterna i världen i form av Keylor Navas.

Vid det senaste världsmästerskapet 2018 var båda lagens prestationer en besvikelse. Det tyska laget kunde inte uppfylla de höga förväntningarna. För första gången i historien slogs tyskarna ut i gruppspelsfasen. Costa Rica slogs också ut i gruppspelet, slutade sist i gruppen och 29:a totalt i turneringen. Den enda poängen de tog efter två förluster kom genom ett kryss mot Schweiz (2-2).

Tyskland å sin sida gick till VM som titelförsvarare och med stora förhoppningar och förväntningar på sig. Men de regerande världsmästarnas förbannelse tog ut sin rätt då laget slutade i botten av gruppen efter tre matcher. Turneringen började med en förlust mot Mexiko, varefter Tyskland slog Sverige som bekant men sedan förlorade tysken mot Sydkorea vilket placerade Joachim Löws mannar i botten av gruppen. Detta medan Sverige vann gruppen och Mexiko kom tvåa.

Tidigare möten mellan Tyskland och Costa Rica

Det finns ett registrerat möte mellan Tyskland och Costa Rica i historien och det var under VM i just Tyskland 2006.

Tyskland – Costa Rica 4-2
Fotbolls-VM (09.06.2006)

De två lagen skrev historia med denna match, eftersom det var den öppningsmatch med flest poäng i ett världsmästerskap någonsin. För övrigt hölls detta rekord tidigare av den första matchen i turneringen mellan Frankrike och Mexiko (4-1) i Montevideo 1930. Tre mål gjordes under de första 17 minuterna, två av dem från Tyskland. Det första målet gjordes av Phillip Lahm i den 6:e minuten, sedan kom mål från Costa Ricas Paulo Wanchope den 12:e och Tysklands Miroslav Klose i den 17:e. 2-1 till Tyskland i halvtid. Efter dryga kvarten i andra halvlek satte Miroslav Klose dit sitt andra för dagen till 3-1. Paulo Wanchope reducerade till 3-2 men närmare kom aldrig Costa Rica. Torsten Frings fastställde slutresultatet till 4-2 i en målrik VM-premiär.


Borussia Dortmund - Real Madrid