Spanien möter Japan i den tredje omgången av gruppspelet i VM 2022. Matchen kommer att äga rum torsdagen den 1 december klockan 20:00. Den kommer att spelas på Khalifa International Stadium i al-Rayyan. På den här sidan hittar du all relevant information om denna match.

Korta fakta

Matchstart: 20:00 (svensk tid) torsdagen den 1 december 2022.
TV-sändning: Matchen sänds på C More och kan sändas i TV4.
Spelplats: Khalifa International Stadium, Al-Rayyan.
Domare: Ej annonserat ännu

Spanien och Japan möts i den sista gruppspelsmatchen i VM 2022. Spanien är helt klart favoriterna i matchen som den stornation man är. Men som ett av de mest framgångsrika lagen i Asien kan Japan alltid överraska. Japan och Spanien har mötts en gång tidigare men det var länge sedan nationerna ställdes mot varandra på fotbollsplan.

Vid senaste VM 2018 gick det helt okej för båda lagen och de gick vidare till åttondelsfinal. Spanien vann till och med nio av tio matcher i sin kvalgrupp och var i slutet av VM-gruppspelet topp i sin grupp. Till slut slogs dock det spanska laget ut i en straffläggning mot värdarna Ryssland i åttondelsfinal, vilket var något av ett mindre fiasko för spanjorerna.

Japan överraskade å andra sidan med den första vinsten av ett asiatiskt lag i historien mot ett sydamerikanskt lag. Japanerna slog Colombia med 2-1 i gruppspelet. Det japanska laget förlorade dock till slut med 3-2 mot Belgien i åttondelsfinalen men kunde lägga en helt okej turnering bakom sig 2018.

Tidigare möten mellan Japan och Spanien

Spanien – Japan 1-0
(Internationell vänskapsmatch 2001.04.25)

Spanien och Japan har endast mötts vid ett (!) tillfälle, detta i en träningslandskamp 2001. En match där Spanien vann med 1-0 efter ett sent avgörande i matchen.

Spanien och Japan i VM

Spanien och Japan har aldrig mötts vid ett VM eller någon annan turnering. Så matchen vid VM i Qatar blir den första drabbningen i ett mästerskap för de båda. De har mötts vid ett tillfälle för 20 år sedan, då Spanien vann. Men detta var i en träningslandskamp (se ovan).


Borussia Dortmund - Real Madrid