På damsidan har samtliga lag spelat match under lördagen. Sex matcher med olika utgångar där Sverige var en av segrarna i den andra gruppspelsomgången. Nedan sammanfattar vi samtliga matcher och resultaten.

Grupp E:

Chile – Kanada 1-2

Japan – Storbritannien 0-1

I Grupp E, den första av tre grupper, blev Storbritannien klara för kvartsfinal efter att man besegrade Japan med 1-0. Detta efter att anfallsstjärnan Ellen White gjort matchens enda mål i den andra halvleken.

I den andra matchen i Grupp E så tog Kanada alla tre poängen mot Chile. Kanadensarna vann efter att Manchester City-spelaren Janine Beckie gjort båda målen för att säkra segern. Kanada har nu fyra poäng efter två matcher och därmed ett bra häng på att knipa en kvartsfinalplats.

Grupp F:

Kina – Zambia 4-4

Nederländerna – Brasilien 3-3

Oj så målrikt det var i Grupp F under lördagen. Gruppen startade med Kina och Zambia under morgonen i en tillställning som innehöll åtta mål, en fyramålsskytt och en tremålsskytt. Zambias 21-årige anfallare Barbra Banda gjorde tre mål i matchen för att skaffa sig ett oavgjort resultat till sitt land. Kinas Wang Shuang ville inte vara sämre, hon gjorde hela fyra (!) mål i en mycket händelserik tillställning.

De två favoriterna i Grupp F är Nederländerna och Pia Sundhages Brasilien. De stötte ihop under lunch svensk tid. Även här blev det målrikt och jämnt. Nederländerna tog ledningen efter bara tre minuter och Brasilien kvitterade kvarten senare. I den andra halvleken blev det sedan fyra mål totalt. Nederländerna tog ledningen med 2-1 innan Brasilien och Marta vände på skutan på fyra minuter till 2-3 fördel för Brasilien. Med tio minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade sedan Nederländerna och fastställde slutresultatet.

Grupp G:

Sverige – Australien 4-2

Nya Zeeland – USA 1-6

Sverige tog sig till kvartsfinal efter en 4-2 seger mot Australien. Matchen svängde en del fram och tillbaka när båda lagen var i ledning under matchen. Fridolina Rolfö gjorde två av Sveriges mål i segern och Hedvig Lindahl gjorde en avgörande straffräddning med 20 minuter kvar för att rädda den svenska ledningen i matchen.

I den andra matchen studsade USA tillbaka efter nederlaget mot Sverige, och man gjorde det med besked. Seger med 6-1 mot Nya Zeeland. USA gjorde fyra mål i den andra halvleken varav två stycken var självmål. Amerikanskorna har skaffat sig ett bra läge inför den sista omgången mot Australien då man nu ligger på tre poäng i Grupp G.