Mexiko och Japan förlorade sina respektive semifinaler på snöpliga sätt. Mexiko förlorade på straffar mot Brasilien och Japan i förlängningen mot Spanien. Så istället för att spela final så fick dessa två nationer istället göra upp om bronsmedaljen i herrarnas OS-turnering. Det blev till sist Mexiko som knep bronsmedaljen efter en 3-1 seger. 

Det var en jämn start på matchen där både lagen inledde avvaktade och inte vill göra några misstag. Men efter 11 minuter så tar sig Mexiko in Japans straffområde där domaren valde att blåsa straff efter en tackling från Japans Wataru Endo. Domaren valde dock att använda sig av VAR för att säkerställa om det verkligen var straff och efter att VAR-bedömningen valde domaren att gå på sitt beslut och straff tilldelades Mexiko. Fram klev Sebastian Cordova som satte dit 1-0 till Mexiko.

Tio minuter efter ledningsmålet så utökade Mexiko sin ledningen när Johan Vasquez satte dit 2-0, hemmanationen Japan hade därmed en lång väg att vandra för att nå bronsmedaljen.

Mexikos ledning stod sig halvleken ut. I den andra halvleken utökade Alexis Vega Mexikos ledning ytterligare till 3-0 och bronsmedaljen såg allt mer ut att gå till Mexiko.

Japan putsade till siffrorna till 3-1 när Kaoru Mitoma gjorde mål i den 78:e matchminuten. Men närmare än så kom aldrig hemmanationen Japan utan det var Mexiko som vann matchen och därmed bronsmedaljen i herrarnas OS-turnering.

Bronsmedaljen var Mexikos andra medalj i herrarnas fotbollsturnering genom tiderna. Den första kom 2012 när Mexiko gick och vann hela turneringen.


Borussia Dortmund - Real Madrid