Foto: Wikimedia

Under hösten meddelade FIFA att man tittar noggrannare på möjligheterna för att utöka antalet VM-lag redan till det stundande mästerskapet i Qatar. Nu har namn på eventuella medarrangörer kommit ut.

Det är sedan tidigare klart att VM 2026 som kommer att spelas i USA, Kanada och Mexiko har plats för 48 deltagande nationer. Det internationella fotbollsförbundet verkar dock ha ambitionerna att höja deltagarantalet redan till nästkommande upplaga av turneringen och meddelade under hösten att man jobbade med att försöka få till en möjlig lösning för det hela.

I och med att infrastrukturen för ett VM redan håller på att läggas på plats i värdnationen meddelade man att en möjlig lösning skulle vara att plocka in en eller flera medarrangörer. Enligt SVT Sport ska personer med insyn i utredningen ha meddelat till AP att Kuwait och Oman är två möjliga kandidater för detta. De tre länderna ligger i samma region kring den persiska golfen, men det krävs dock att man tar sig igenom Saudiarabien för att resa mellan nationerna.

Huruvida dessa spekulationer kan komma att bli verklighet vet man ännu inte, men många räknar med att ett slutligt besked bör komma under våren. I sommar lottas VM-kvalet och vid en VM-utökning kan kvalens upplägg komma att behöva justeras. Det är redan nu klart att Europa får tre extra platser i VM när turneringen expanderar.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid