Foto: Wikimedia

FIFA:s önskade utökning av herrarnas fotbolls-VM som sedan tidigare var planerad till turneringen i Nordamerika 2026 har varit omtalad och det internationella fotbollsförbundet har under det senaste året försökt få till en möjligt utökning av lag redan till nästa upplaga av turneringen. Men under gårdagen stod det till slut klart att det inte blir så.

Fotbollsförbundet har tillsammans med värdnationen Qatar tittat på möjligheterna att med hjälp av närliggande nationer kunna bjuda in de extra 16 nationerna till det första världsmästerskapet i Mellanöstern. Många har varit skeptiska till detta och nu har deras undersökningar visat att bristen på tid till förberedelsen gör att det hela inte kommer att gå ihop.

– Fifa och Qatar har gemensamt undersökt alla möjligheter att utöka antalet deltagande länder från 32 till 48 genom att involvera fler grannländer. Men vår slutsats är den att ett sådant förslag inte gick att genomföra. Vår gemensamma rapport fastslår att tiden inte räcker till för att förbereda oss för detta. Vi beslutade oss därför för att inte gå vidare, säger FIFA i ett pressmeddelande på deras hemsida.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid