Foto: Bildbyrån

I dagarna som kommer avgörs det vilka nationer som på damsidan kommer få åka till OS i Japan. Idag startar dubbelmötet mellan Sydkorea och Kina där det lag som går segrande ur mötet kommer delta i sommarens OS. På lördag börjar sedan det sista dubbelmötet där Kamerun kommer möta Chile. De båda dubbelmötena avgörs sedan på tisdag den 13 april. Dessa dubbelmöten var tänkta att spelas ungefär den här tiden förra året men i och med covid-19 flyttades OS i Japan fram ett år.

Hur dessa fyra lagen tagit sig till dessa dubbelmöten är en lång historia. Chile tog sig hit genom att komma två efter Brasilien i det sydamerikanska kvalet och fick därför chansen att spela playoff för att kvalificera sig till OS i sommar. Kamerun förlorade finalen mot Zambia i det afrikanska kvalet och fick därför en andra chans.

I VM i Frankrike 2019 mötte Sverige just Chile i premiären av mästerskapet. Den matchen blev mest ihågkommen för det minst sagt dåliga vädret. Det fullständigt öste ner regn och sedan började det även åska.

De lagen som hittills kvalificerat sig till OS i Japan på damsidan är Japan, Brasilien, Nya Zeeland, Nederländerna, Storbritannien, Sverige, Kanada, USA, Zambia och Australien.

Artikeln är skriven av:

Martin Fredriksson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här