Sveriges P17-landslag spelade 2-2 mot Estlands dito i Marbella. Detta efter en sen estnisk kvittering mot ett Sverige som formerade en helt ny startelva jämfört med senaste mötet.

Under tisdagen så spelade Sveriges P17-landslag med spelare födda 2005 sitt andra möte av två mot Estland under lägret i Marbella. I den första matchen så var Sverige det absolut bästa laget och vann med 5-2 efter tre sena svenska mål.

I match två så valde förbundskapten Roger Franzén att formera en helt ny startelva med Nils Zätterström, Alex Lindelöv och Malik Mokédé som fick göra startdebut i landslaget.

Karlslunds mittfältare Malik Mokédé var också den som gav Sverige ledningen i matchminut åtta. Estlands kvittering till 1-1 kom först i matchminut 70 efter en straffspark.

Sverige återtog ledningen i matchen genom Leonardo de Oliveira med tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Det var de Oliveiras andra mål under sin första samling med det svenska landslaget.

Estland fick dock det sista ordet i matchen. I matchens absoluta slutsekunder så kvitterade estländarna till 2-2 genom Laurits Ounpuu, vilket också blev slutresultatet.

En seger och en oavgjord match för P17-landslaget som nu lämnar Marbella. Nästa utmaning är Elite Round i Danmark, alltså EM-kvalet, där Sverige ställs mot värdnationen, Schweiz och Lettland. Gruppsegraren och sju av de bästa grupptvåorna i kvalet går till U17-EM i Israel i år.

Så startade Sverige:

Filip Sidklev

André Alvarez Perez, Edvin Tellgren, Nils Zätterström, Alexander Hughes

Kazper Karlsson (K), Djoseph Bangala

Malik Mokédé, Taha Ayari, Alex Lindelöv

Emmanuel Tannor

Inhoppare:

Montader Madjed (’34), Ludwig Malachowski Thorell (’61), Marco Olsson Valdés (’61), Fredrik Nissen (’75), Gottfrid Rapp (’75), Leonardo de Oliveira (’83), Momodou Lamin Sonko (’83).

Spelschemat i Elite Round:

23 mars:
Sverige-Danmark
19:00

26 mars:
Schweiz-Sverige
13:00

29 mars:
Lettland-Sverige
14:00