Foto: Bildbyrån

Det svenska pojklandslaget födda 2005 ska åka till Marbella för två landskamper i slutet på februari. Dit har nu förbundskapten Roger Franzén tagit ut sin trupp.

Under slutet av månaden så ska Sveriges P17-landslag resa till Marbella och Spanien för att spela två landskamper. Motståndare i dessa möten blir det estländska ungdomslandslaget. Den 26 februari spelas den första landskampen länderna emellan innan man fullborda lägret med en returmatch ett par dagar senare.

Förbundskapten Roger Franzén har tagit ut sin trupp som innehåller få överraskningar. Leonardo de Oliveira är ett spännande namn dock, som kommer göra debut för Sverige till denna samling. Spelaren finns till vardags i portugisiska FC Famalicao. Han är uppväxt i Åkersberga men har sedan drygt 13 års ålder varit bosatt i Portugal.

Den stora stjärnan i P17-landslaget är Roony Bardaghji som tillhör FC Köpenhamns A-trupp. Yttern är dock inte en del av denna trupp men förhoppningsvis finns han med på planen när Sverige spelar sista rundan i EM-kvalet i mars. Då ställs laget mot Danmark, Lettland och Österrike.

P05-landslagets trupp:

Elison Makolli, Malmö FF och Jardell Kanga, IF Brommapojkarna var inledningsvis uttagna men ersätts av Malmö FF:s Nils Zätterström respektive Karlslunds Malik Mokédé efter återbud

Målvakter:

Elis Bishesari, IF Brommapojkarna
Filip Sidklev, IF Brommapojkarna

Backar:

André Alvarez Perez, Malmö FF
Nils Zätterström, Malmö FF
Alexander Hughes, Malmö FF
Fredrik Nissen, IF Brommapojkarna
Matteo Perez Vinlöf, Hammarby IF
Gottfrid Rapp, IF Elfsborg
Edvin Tellgren, IFK Norrköping

Mittfältare/forwards:

Taha Ayari, AIK
Djoseph Bangala, Parma
Leonardo de Oliveira, FC Famalicao
Malik Mokédé, Karlslunds IF FK
Kazper Karlsson, Halmstads BK
Alex Lindelöv, Västerås SK
Montader Madjed, Varbergs BoIS
Ludwig Malachowski Thorell, IF Brommapojkarna
Marco Olsson Valdés, IF Brommapojkarna
Momodou Lamin Sonko, BK Häcken
Emmanuel Tannor, Parma

Spelschema för samlingen

Lördag 26 februari 2022
15:30 Sverige-Estland

Tisdag 1 mars 2022
15:30 Estland-Sverige