USA kommer på en tredjeplats i OS efter att Megan Rapinoe och Carli Lloyd gjort två mål vardera i bronsmatchen mot Australien. Matchen slutade 4-3 till amerikanskorna.

Det var en mycket underhållande bronsmatch som spelades under torsdagsmorgonen. Redan efter 8 minuter kom matchens första mål när storstjärnan för USA, Megan Rapinoe, på ett läckert sätt skruvade dit en hörna (!) från vänster. Målet blev en försmak på vad som väntade härnäst i matchen.

Drygt tio minuter senare kom kvitteringen från Australien när deras stjärna Sam Kerr kom igenom och satte 1-1, detta efter en period av dominans från USA:s sida.

USA skulle också svara snabbt på Australiens kvitteringsmål. Bara fyra minuter senare satt 2-1 i nätmaskorna bakom Australiens målvakt. Ännu en gång så var det Megan Rapinoe som stänkte dit bollen. Efter en slarvig rensning från en australiensisk försvarare så drog Rapinoe till på volley och satte bollen i krysset.

Amerikanskorna utökade sedan sin ledning till 3-1 som bland det sista som hände under den första halvleken. Än en gång så var det en veteran och legendar som gjorde mål. Denna gång var det inte Megan Rapinoe utan Carli Lloyd som gjorde mål. 39-åringen gjorde 3-1 på ett fint sätt.

Samme Lloyd utökade USA:s ledning ytterligare bara fem minuter in i den andra halvleken när hon tog sig fri och överlistade Australiens målvakt med att slå en tunnel. 4-1 till USA och bronset såg ut att vara säkrat.

Men Australien och deras svenske förbundskapten Tony Gustavsson gav inte upp. Reduceringen till 2-4 kom tre minuter senare och med en minut kvar av ordinarie matchtiden så reducerade Australien ytterligare. Gustavsson och hans lag behövde bara ett mål för att nå en förlängning under slutminuterna.

Men det räckte inte för Australien. USA kunde hålla emot och bibehålla sin ledning, trots en forcering från Australien. USA tar därmed hem bronsmedaljen i OS 2021 medan Australien kan lämna turneringen med huvudet högt och en fjärdeplats. Slutresultatet skrevs till 4-3 till USA:s fördel.