Det har sedan det stod klart att finalen skulle spelas klockan 11:00 lokaltid varit klagomål från både svenskt och kanadensiskt håll. Anledningen till detta är den otroliga hetta som är i Tokyo speciellt vid tidpunkten då finalen skulle ha spelats. Nu har IOK tagit ett ovanligt beslut och med mindre än 16 timmar till matchstart valt att flytta matchen till 21:00 lokaltid. (14:00 svensk tid). 

Sverige och Kanada lämnade tillsammans in en skrivelse till IOK där de bad om att få flytta finalmatchen för att slippa den absolut värsta värmen. Det var dock länge osäkert om IOK skulle gå med på detta och flytta matchen. Men nu med 16 timmar kvar till den planerade avsparkstiden så står det alltså klart att finalmatchen kommer att flyttas.

Istället för att finalen mellan Sverige och Kanada skulle börja 11:00 lokaltid (04:00 svensk tid) så kommer nu finalmatchen att spelas 21:00 lokaltid (14:00 svensk tid).

– Vi har nu mottagit det slutgiltiga beskedet att matchstarten i morgondagens final flyttas fram till 21.00 lokal tid. Vi har sedan semifinalen jobbat med parallella spår och fortsätter nu våra sista förberedelser fram mot matchen utifrån planeringen för en senare matchstart. Det känns bra att vår önskan om en senarelagd matchstart fått gehör, och att vi nu får en matchtid som kommer vara bättre lämpad för spelarna och prestationen sett till värmen, säger landslagschefen Marika Domanski Lyfors i ett pressmeddelande.


Borussia Dortmund - Real Madrid