Foto: Bildbyrån

Fyra kvartsfinaler är spelade och Sverige är vidare till semifinal. I två av kvartsfinalerna ställde Kanada och Australien till med skrällar och har även de avancerat framåt i turneringen.

Kvartsfinal 1:

Kanada – Brasilien 1-0 efter straffar

Pia Sundhages Brasilien fick åka på en rejäl smäll i deras kvartsfinal. Efter en mållös match efter 90 minuter gick matchen till förlängning, där det inte blev något mål heller. Matchen gick till straffläggning där Kanadas stora stjärna Christine Sinclair inledde med att missa sin straff. Men Kanadas kyla på övriga straffar och två brasilianska straffmissar innebär att Pia Sundhage, Marta och alla andra brasilianska stjärnor får åka hem från Tokyo utan medalj. Kanada till semifinal.

Kvartsfinal 2:

Australien – Storbritannien 4-3 efter förlängning

Vilken match detta var. Tony Gustavsson och hans Australien är vidare till semifinal efter att man besegrade Storbritannien i kvartsfinalen. Storbritannien hade ledningen under ordinarie matchtid efter att Ellen White gjort två mål. Men i den 89:e minuten kvitterade Australiens storstjärna Sam Kerr till 2-2 och matchen gick till förlängning. Australien fick ett perfekt slut på den första förlängningskvarten när man satte 3-2 med bara två minuter kvar av den första kvarten. Sedan fick Tony Gustavsson en perfekt start på den andra förlängningskvarten när Sam Kerr, återigen, gjorde 4-2 för Australien efter ett otroligt vackert mål. Storbritannien reducerade sedan via Ellen White men kom inte närmare. Australien till semifinal, mot Sverige.

Kvartsfinal 3:

Sverige – Japan 3-1

Vårt svenska landslag är klara för semifinal i OS efter seger mot Japan. Sverige fick en drömstart mot värdnationen med mål redan efter sju minuter. Japan kvitterade sedan och hade bud på mer. I den andra halvleken gjorde sedan Stina Blackstenius sitt fjärde mål för turneringen och gav Sverige ledningen. Innan matchens slut hade också Kosovare Asllani läckert rullat in 3-1 på straff och säkrat den svenska segern. Seger för Sverige men man övertygade inte mot ett bra Japan. Svensk semifinal på måndag mot Australien.

Kvartsfinal 4:

Nederländerna – USA 2-3 efter straffar

Det blev straffläggning även i dagens sista kvartsfinal där USA till slut drog det längsta strået. Skyttekungen Vivianne Miedemas två mål under ordinarie matchtid räckte inte för Nederländerna. Samme Miedema var också den som missade den inledande straffen i straffläggningen vilket till slut bäddade för amerikansk seger. Nederländerna hade chansen att avgöra matchen med tio minuter kvar då man tilldelades en straff, där USA:s målvakt räddade. USA till semifinal mot Kanada efter straffdrama.


Bayern Munich - Real Madrid